Misschien ben je al bekend met de regelingen Cultuureducatie vmbo vso pro fase 1 en Cultuureducatie vmbo vso pro fase 2. In dit artikel gaan we in op fase 3, die misschien tegen je verwachting in los staat van de eerdere fases.

Cultuureducatie vmbo vso pro fase 3 is er namelijk op gericht om resultaten te verduurzamen.

Daarmee doelt het Fonds voor Cultuurparticipatie op het verder uitrollen van succesvolle projecten die eerder in het vmbo-, vso- of pro onderwijs hebben gedraaid en die andere scholen in Nederland en de BES-eilanden ook zouden moeten doen. Het gaat om projecten waarvan de impact groot is geweest. En met die impact doelen we op het door ontwikkelen van het creatief vermogen van leerlingen.

Heb je als school zo’n project in handen dan kun je dit samen met een culturele instelling uitrollen op minstens drie scholen. Die scholen mogen binnen én buiten jouw bestuur zitten. Ook mag het gaan om een school in Nederland die uitrolt op de BES-eilanden of andersom. Het belangrijkste is dat het goed georganiseerd en uitgerold kan worden.

Hoewel je als school ongetwijfeld heel trots kunt zijn op jouw project, is het de culturele instelling die penvoerder is van de aanvraag Cultuureducatie vmbo vso pro fase 3. Ook kun je maximaal één aanvraag honoreren. Heb jij meerdere projecten gedaan, kies dan voor het project waar je het meest trots op bent.

De praktische zaken voor de regeling Cultuureducatie fase 3

Binnen de regeling Cultuureducatie vmbo vso pro fase 3 kun je nog niet starten met het project zolang de aanvraag niet is goedgekeurd. Die goedkeuring duurt tot 22 weken. Daarna kun je aan de gang. Kun je echt niet wachten? Je mag vanaf 13 weken na aanvraag uitvoeren maar let op: dit is op eigen risico. Mocht je aanvraag niet toegewezen worden dan heb je wel al die weken kosten gemaakt die je niet terugkrijgt.

Tussen 25.000 en 80.000 euro aanvragen mogelijk

Voor Cultuureducatie vmbo vso pro fase 3 kun je tussen de 25.000 en 80.000 euro aanvragen. Er is een verschil tussen scholen die in Nederland staan en die op de BES-eilanden staan.

De eigen bijdrage kan deels in uren zijn maar dient ook uit geld te bestaan. Fijn hierbij is dat je voor deze subsidie ook je NPO- of CJP-budget mag inzetten. Denk bij de aanvraag goed na of je een budget hebt gereserveerd of geld vrij kunt krijgen op andere manieren (crowdfunding, sponsorloop etc).

De deadline aanvraagperiode fase 3 is in 2024

De aanvraagperiode van de regeling Cultuureducatie vmbo vso pro fase 3 loopt tot en met 28 maart 2024. Ze hanteren het principe ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. Omdat je 22 weken moet wachten op de uitslag is ons advies om snel te starten. Wil je het sneller weten? Meld je dan aan voor de privé podcast van MAZE-Subsidies, waarin we hier uitgebreid op ingaan. Deze podcast is voor de vaste klanten van MAZE-Subsidies.

Heb je vragen over fase 3 van deze regeling of wil je hulp bij het schrijven van jouw aanvraag? Neem contact met ons op!

 

Published On: juli 14th, 2022 / Categories: Blog, Cultuureducatie, pro, vmbo, vso / Tags: , , , , /