Eerder schreven we al een blog over de regeling Cultuureducatie vmbo vso pro fase 1, waarin je als cultuurstichting samenwerkt met een school. In deze fase kun je kennismaken met elkaar via een klein project. Heb je dat gedaan en ben je enthousiast? Dan kun je door naar fase 2 van de regeling Cultuureducatie vmbo vso pro. Daarover vertellen we je hier meer over!

Fase 2: creatief vermogen bevorderen

Cultuureducatie vmbo vso pro fase 2 stelt het bevorderen van het creatief vermogen van leerlingen centraal. Dit betekent dat je als school samen met een culturele instelling inzichtelijk maakt wat je kunt doen om dit vermogen te vergroten. Vervolgens zet je samen een project op dat twee á drie jaar duurt, afhankelijk van de activiteiten die je gaat doen.

Het Cultuurparticipatiefonds heeft een document opgesteld waarin zij hun definitie geven van het creatief vermogen. Dat kun je lezen. Ben je vaste klant van MAZE-Subsidies dan kun je ook toegang krijgen tot de privé podcast, waarin het je helemaal uitgelegd wordt.

Belangrijk om te weten is dat de culturele partner deze regeling aanvraagt en niet de school. Deze partner moet een stichting zijn. Heb jij dus een zzp’er op het oog die fantastische dingen doet, dan zal deze persoon zich bij de KvK moeten inschrijven als stichting.

Het projectplan voor deze cultuureducatie subsidie

In het projectplan voor de aanvraag van Cultuureducatie vmbo vso pro fase 2 leg je naast de inhoud ook goed uit hoe je samenwerkt met de culturele partner. Dit is heel belangrijk voor de subsidieverstrekker omdat de regeling stelt dat de samenwerking gelijkwaardig is.

Het is ook de bedoeling dat het project impact heeft op de lange termijn en niet dat je overgaat tot de orde van de dag nadat het ten einde is gekomen.

Subsidiebedrag voor fase 2 cultuureducatie

De regeling Cultuureducatie vmbo vso pro fase 2 kent een minimum aanvraagbedrag van 25.000 euro en een maximum van 80.000 euro. Het bedrag dat je aanvraagt is 65% van je totale begroting als je in Nederland woont. Op de BES-eilanden geldt een aanvraagbedrag van 80%.

Het overgebleven percentage moet je bijleggen. Dat houdt in dat je enerzijds in uren bijdraagt en anderzijds in geld. Je moet als school dus budget reserveren om bij te dragen. Dit hoeft niet die volledige 35% of 20% te zijn maar wel een substantieel bedrag. Je mag ook je NPO-geld besteden, evenals je CJP-budget.

Deadline Cultuureducatie vmbo vso pro fase 2

Het goede nieuws: je hebt nog wel even de tijd om aan te vragen. De uiterste deadline is 28 maart 2024. Maar weet wel dat beoordeling is op volgorde van binnenkomst en dat het tot 22 weken kan duren voordat je uitslag krijgt. Dus als jij na de uitslag nog dingen moet aanpassen kun je beter op tijd beginnen met de aanvraag.

Wat ons betreft is deze regeling een hele mooie kans om de volgende stap te zetten in het culturele aanbod van je school.
Verdiep je er dus in, onderzoek wat mogelijk is en maak er een onwijs mooi project van.

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het schrijven? Stuur dan een mailtje naar info@maze-subsidies.nl. We helpen je graag!

Published On: juli 6th, 2022 / Categories: Blog, Cultuureducatie, pro, vmbo, vso / Tags: , , , , /