Het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs worden vaak uitgesloten van subsidies. Hoe leuk is het dus, dat we melding kunnen maken van de Stichting Hermen J. Jacobs Fonds.

Deze stichting heeft als doel het stimuleren van materiële- en immateriële ondersteuning van ontwikkeling ten dienste van de kwaliteitsverhoging van het speciaal (voortgezet) onderwijs. Dat is een hele mond vol. In het kort komt het erop neer dat wanneer jij een geweldig idee hebt om jouw speciaal of voortgezet speciaal onderwijs te kwalitatief te verbeteren, je een beroep kunt doen op deze stichting.

Vrije kaders voor een Stichting Hermen J. Jacobs fonds aanvraag

Het mooie aan deze subsidie: de kaders voor een aanvraag zijn heel vrij. Je mag zelf een plan maken en aangeven wat je nodig hebt. Dit vraag je vervolgens aan via het secretariaat. Aanvragen kan twee momenten per jaar: voor 1 maart en voor 1 september.

Wat we zelf als zeer positief hebben ervaren is dat dit fonds heel toegankelijk is. Dat wil zeggen: korte lijnen en goede bereikbaarheid. Bij vragen kun je telefonisch of per mail contact opnemen en je krijgt eigenlijk altijd snel en duidelijk antwoord.

Hermen J. Jacobs prijs voor uitzonderlijke bijdrage speciaal onderwijs

Ten slotte nog een ander leuk gegeven. Het fonds heeft de Hermen J. Jacobs prijs in het leven geroepen. Deze prijs is een geldbedrag van 20.000 euro dat eens per vier jaar wordt uitgereikt. In aanmerking komen personen of scholen die een uitzonderlijke bijdrage hebben gedaan aan het speciaal- of voortgezet speciaal onderwijs. Ken jij zo iemand? Check dan even de deadline!

Wanneer je nog geen concreet idee hebt voor het speciaal onderwijs

Denk je na het lezen van dit artikel ‘ik heb nu geen concreet idee?!’, wees dan gerust. Dit fonds gaat niet weg en is niet tijdelijk. Je kunt dus gerust een jaartje later meedoen. Twijfel je hoe je een aanvraag moet schrijven of wil je hem graag laten schrijven? Je weet wie je kunt vragen!

Published On: juli 21st, 2022 / Categories: Blog, Speciaal onderwijs / Tags: , , /