Prinsjesdag 2024 is achter de rug. En dus is er meer duidelijkheid over impact van de kabinetsplannen op subsidies. We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

School en omgeving

Goed nieuws! Er komt weer een nieuwe ronde School & Omgeving voor A-scholen. Het ministerie heeft een lijst van gemaakt van deze scholen. Zij achten deze scholen als de 5% van de Nederlandse scholen die de hoogste achterstandsscore kennen. Alleen deze scholen mogen een aanvraag indienen. Lees hier het blog over School & Omgeving

Verbetering basisvaardigheden

Nog een nieuwe ronde waar we heel blij mee zijn: Verbetering Basisvaardigheden. Voor alle scholen die willen inzetten op het verbeteren van basisvaardigheden zoals rekenen, taal, burgerschap en digitale geletterdheid of/en leergebied overstijgend èn deze nog niet eerder hebben gehad. Lees meer in het blog over verbetering basisvaardigheden.

Subsidie brugfunctionaris

Ook de brugfunctionaris krijgt een nieuwe ronde. Heb je ‘m de vorige keer niet gekregen? Dan kunnen we het opnieuw proberen. De brugfunctionaris is iemand die laagdrempelig bereikbaar is voor gezinnen en een brug vormt tussen gezin, school en gemeente. Lees meer en beluister de nieuwste blog en podcast over deze subsidie.

Verbinding po-vo

Deze subsidie is net van start gegaan en de nieuwe ronde is al aangekondigd. Dit betreft een samenwerking tussen tenminste twee basisscholen en een middelbare school, die samen gaan werken aan de overgang van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs. Denk hierbij aan een versteviging van de warme overdracht, kennisdeelbijeenkomsten en werken aan de vaardigheden die de kinderen nodig hebben om naar de middelbare school te gaan. Dit biedt weer mooie kansen. Het blog van de huidige ronde verbinding po-vo vind je hier.

Techkwadraat

Dit is een subsidie behorende bij het Nationale Groeifonds. Scholen kunnen met coalities van 20 po-scholen en 3 vo-scholen een vooraanmelding doen voor 17 oktober 2024. De regeling wordt in november gepubliceerd. Ik zou ten zeerste aanraden naar een voorlichtingsbijeenkomst te gaan. De data van deze bijeenkomsten zijn te zien op de website van Techkwadraat. De podcast kun je natuurlijk ook beluisteren.

MDT & Heterogene brugklassen

Door een aantal subsidieregelingen is een streep gehaald. Dat zijn de subsidies MDT (Maatschappelijke diensttijd) en Heterogene brugklassen. De huidige rondes worden zoals gepland afgerond, maar daarna stoppen beide regelingen. Erg jammer, vooral MDT, daar is zoveel moois mee opgezet. Mocht je een partij zoeken die de (financiële) administratie op zich neemt, kunnen wij je mee verder helpen.

Heb je vragen over deze of andere subsidies? We helpen je graag met meer informatie of ondersteuning bij het indienen danwel verantwoorden van deze en andere subsidies. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze subsidie-alert.

Published On: september 18th, 2024 / Categories: Blog, Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs /