Er waren drie eerdere fasen en het is een lerende subsidie. Dus alles wat er geleerd werd in de vorige fases wordt door middel van evaluaties meegenomen in de volgende fase. En nu staan we hier. Dus ja, waar is de subsidie voor?

Coachen van leerkrachten bij intensieve begeleiding van leerlingen

Deze subsidie ‘Vrijroosteren leraren fase 4’ is voor het coachen van leerkrachten en de intensieve begeleiding van leerlingen. Deze subsidie is niet voor iedereen, het is alleen voor scholen in het primair onderwijs die een positieve achterstandsscore hebben of voor de scholen in het voortgezet onderwijs die een leerplus arrangement VO hebben. Heb je dit niet, dan kom je niet in aanmerking voor deze subsidie, dus dat is in ieder geval al heel belangrijk om te weten.

Twijfel je of je daar recht op hebt? Kijk dan even bij het CBS. Het gaat om de gegevens van 2022 en daar staan gegevens met de positieve achterstandsscore voor het PO die gehanteerd worden door het ministerie. En voor een VO-vestiging weet de directie wel of je een leerplus hebt.

Maximaal 292 duizend euro voor 2 schooljaren

Nou, waar kom je dan voor een aanmerking? Je kunt € 292.000 maximaal aanvragen voor twee schooljaren. En die schooljaren zijn 2023-2024 en 2024-2025. Daarmee kan je dus je leerkrachten uitroosteren. Een dan kun je hen coachen, omdat er aangenomen wordt dat het intensief is om achterstandsleerlingen te begeleiden en dat er misschien wel een bepaalde aanpak voor nodig is.

In het onderwijs is het vaak relatie voor prestatie, dus ja, hoe ga je dan in relatie aan? Lukt je dat of niet of nog niet? En wat heb je daar dan voor nodig? Nou, dat coachen kan door iemand intern gedaan worden. Dat kan door een externe gedaan worden. Je kunt daar een draai aangeven, zorg in ieder geval dat de docenten in jouw school een stap kunnen zetten.

Vergeet ook niet de intensieve begeleiding van leerlingen. Wil je misschien je IB-er uitbreiden? Wil je misschien iemand van buitenaf aantrekken om een bepaald soort RT te verzorgen? Wil je je zorgcoördinator uitbreiden? Wil je jeugdwerk uitnodigen en daarin een sterkere link mee creëren om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is?

Belangrijk om te weten is of je aanspraak op deze subsidie mag maken

Er is heel veel mogelijk, maar eerst moet je even checken of je er aanspraak op mag maken. Als je wilt dat ik het voor je check, mail me op danielle apenstaarte maze-subsidies.com. Dan kijk ik even voor je.

Mocht je sowieso hulp nodig hebben om het aan te vragen, neem dan contact op. De deadline is namelijk al 31 maart 2023. Het is vrij uitgebreid activiteitenplan en is ook een begroting nodig. MAZE Subsidies heeft ervaring met deze regeling, dus laat even een berichtje achter als we je kunnen helpen.

Fase 4 van vrijroosteren leraren subsidie
Published On: maart 8th, 2023 / Categories: Blog, Primair onderwijs, vmbo, Voortgezet onderwijs / Tags: , , /