Stichting Casterenshoeve is eind 2005 opgericht als een onafhankelijk fonds. Deze stichting is een goede partner voor iedereen die iets voor een ander wil doen.

Daarom bieden ze een financiële steun aan projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en kwetsbare groepen in de Nederlandse samenleving. De donaties die zij maken, worden alleen aan stichtingen gedaan en moeten wel kleinschalig zijn. In de zin dat je geen tonnen aan kan vragen.

Waar je wel aan kan denken is een bijdrage tot maximaal een paar duizend euro.

De criteria voor een bijdrage van Stichting Casterenshoeve

Wat belangrijk is, is dat je voldoet aan de criteria. Denk aan maatschappelijke relevantie. Waarom is het nuttig, wat is je behoefte en uiteraard ook het draagvlak. Dus waar blijkt uit dat je dat er behoefte is aan het initiatief.

En wie doet er mee? Ook hier, net als bij veel andere fondsen, is het interessant om te vermelden hoeveel vrijwillige inzetten gedaan worden. Dus denk en kijk vooral even naar de ouders van de kinderen. Kijk ze lief aan en vraag of ze even mee komen helpen. Alle beetjes helpen!

Deadline is vier weken voor de vergadering

Hou er rekening mee dat je maximaal tot 4 weken voor de vergadering je aanvraag kan indienen.
Vergaderdata Stichting Casterenshoeve:

  • 8 juli 2023
  • 7 oktober 2023
  • 9 december 2023
  • 20 april 2024

Bij twijfel, doe de quickscan van Stichting Casterenshoeve

Twijfel je of je voldoet aan de voorwaarden? Dan kan je op de website een quick scan doen. Deze heb ik al gedaan en ik kan je vertellen dat er zeker een mogelijkheid is tot de medefinanciering van je groene schoolplein. Handig om te weten toch? Zorg ervoor dat je een concrete vraag stelt aan de stichting, zodat het duidelijk is waarom en wat je precies vergoed wil zien.

Na afronding heb je drie maanden de tijd om een evaluatie in te vullen en na goedkeuring van de evaluatie wordt het tweede deel van de donatie uitbetaald. Hou er dus rekening mee dat je ook een stukje moet voor financieren.

Illustratie hoe stichting Casterenshoeve werkt
Published On: februari 9th, 2023 / Categories: Blog, groen schoolplein, Primair onderwijs, Speciaal onderwijs /