Soms kom je een fonds tegen wat je gewoon heel graag wil delen en dat is nu ook het geval. Zelf had ik er nog niet van gehoord, maar ze bestaan al 50 jaar. Het gaat om de Old Grand-Dad Club van Nederland. Dat zijn (golfende) grootvaders die zich inzetten voor het goede doel. Zij zetten zich met name in op projecten op het gebied van sport, spel en beweging voor jongeren met een beperking.

Ze geven echt heel veel budget op een jaarlijkse basis weg aan goede doelen en leuke projecten. In totaal hebben ze zelfs al drie miljoen aan goede doelen geschonken sinds de oprichting. Er zijn 6.000 grootvaders in deze club. Maar je kan je ook aanmelden als je geen grootvader bent. Dus golf je of ben je een echte golfende grootvader, dan kan je je aanmelden via hun website https://oldgranddad.nl/.

Als je werkt met deze doelgroep en je zoekt een fonds dat je kan helpen, dan is een Old Grand-Dad schenking zeker een optie. Heb je deze doelgroep op school zitten, dan is het misschien interessant om het aan te vragen voor jouw school.

Hoogte schenkingen Old Grand-dad fonds

Als ik de schenkingen zie van de afgelopen tijd, dan variërend het bedrag tussen de tussen de € 1.300 en de € 3.750. Die € 3.750 was voor de aanschaf van een zeilboot voor een jongere met beperking. Maar ze hebben ook wel eens € 2.800 betaald voor de aanschaf van een racerunner. Of € 3.000 voor de aanschaf van een zadel voor op een paard.

Persoonlijk vind ik het bedrag best hoog dat je kan aanvragen als ik het vergelijk met andere fondsen. Maar het moet wel echt direct gebruikt kunnen worden en ook echt gebruikt worden door of voor jongeren met een beperking. Heb je een project en denk je dat je daar ontzettend mee geholpen zou zijn, neem even contact op, dan laat ik je zien hoe het werkt.

Published On: april 6th, 2023 / Categories: Blog, Speciaal onderwijs /