Heb je al gehoord over de maatschappelijke diensttijdsubsidie, ook wel MDT subsidie genoemd? Dit blog gaat over de maatschappelijke diensttijdsubsidie regulier. We vertellen je waar deze subsidie voor bedoeld is en welke voorwaarden er gelden.

Waar moet een MDT-project aan voldoen?

De MDT-projecten mogen maximaal zes maanden duren. Een project moet zich richten op het ontwikkelen van talent, het ontmoeten van anderen buiten de eigen leefwereld en het bijdragen aan de samenleving.

Om deel te nemen moet je een consortium vormen met maatschappelijke organisaties of bekostigde onderwijsinstellingen. Een begroting en cofinancieringsplan zijn vereist, waarbij 10% van het project vooraf gefinancierd moet worden. Starten met het MDT-traject kan pas na toekenning, om onnodige kosten te voorkomen.

Welke trajecten kun je aanvragen?

Er zijn vier trajecten beschikbaar:

  • MDT Basis: Minimaal 80 uur in maximaal zes maanden, met een subsidie van €1385 per traject.
  • MDT Extra: Ook minimaal 80 uur in maximaal zes maanden, maar met intensievere begeleiding en een subsidie van €1980 per traject.
  • MDT Plus: Minimaal 200 uur in een periode van 3 tot 6 maanden, met een subsidie van €2217 per traject.
  • MDT Intensief: Minimaal 320 uur in maximaal zes maanden, met een subsidie van €3722 per traject.

Wil je meer weten over de korte trajecten? Lees dan dit blog over de maatschappelijke diensttijd.

Meer weten?

Luister de podcast ‘MDT regulier’.

De MDT-subsidie biedt waardevolle kansen voor projecten gericht op de ontwikkeling van jongeren. De deadline voor aanvragen is 1 mei. Hulp nodig of heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Op de hoogte blijven van alle subsidies? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Published On: februari 23rd, 2024 / Categories: Blog /