Heb jij ook een goed idee voor de buurt? Dan kan je een aanvraag doen bij de Postcodeloterij buurtfonds. Zij activeren iedere buurtbewoner om in actie te komen.

En dat geldt dan natuurlijk ook voor de ouders die rondom jouw school wonen en de mensen verder die om jouw buurt heen wonen die graag jouw schoolplein als spil van de buurt zien. Dus heb jij een goed idee voor de buurt? Bijvoorbeeld voor je schoolplein, dan kun je een aanvraag indienen bij Het Postcode Loterij Buurtfonds.

Binnen zes weken reactie op je aanvraag

Als je een account aanmaakt, hoor je binnen twee tot zes weken of de aanvraag is goedgekeurd. Als we even inzoomen op de criteria:

Zorg ervoor dat het project in ieder geval voor een brede groep toegankelijk. Iedereen wordt gezien, gehoord en gerespecteerd. En bij voorkeur is het geld voor buurtprojecten die deels door bewoners zelf worden uitgevoerd of waar bewoners actief bij betrokken zijn.

Dus dat betekent dat het ook echt heel erg leuk is als bijvoorbeeld ouders een dag komen helpen. Misschien wat planten of tegels weghalen en dat dan met elkaar doen. Dat scheelt ook weer in de kosten die je maakt voor externen.

Zorg ervoor dat je buurtproject bijdraagt aan een leefbare buurt en die de omgeving groener maakt. En dat doet een groener schoolplein natuurlijk.

Maximaal vijfduizend euro via Postcode Loterij

Hou er rekening mee dat je maximaal € 5.000 aan kunt vragen. Deze € 5.000 kan je alleen maar aanvragen als er ook co-financiëring is. Dat betekent dat je ook zelf moet bijleggen en zij geven aan dat je begroting in goede verhouding moet staan. Waarmee ze dus eigenlijk willen zeggen, als je € 5.000 aanvraagt, leg dan ook ongeveer € 5.000 zelf in. Dan heb je een goede verhouding verder.

Zorg er voor dat de kosten die je maakt en de facturen pas ontvangt na het moment van toekenning.

Wij denken dat dit echt een heel leuk fonds is voor de puzzel die je kan gebruiken voor je schoolplein. Je kunt op dit moment een aanvraag doen, maar op het moment dat de deur dicht is, staat er altijd vermeld wanneer het fonds weer opengaat. En dat is echt heel vaak gedurende het jaar.